četvrtak, 11. srpnja 2019.

IMALA SAM 17 GODINA KADA ME PRVI KOMŠIJA….



Imala sam 17 godina kada me prvi komšija, tatin prijatelj iskoristio i uzeo mi prvo nevinost, a kasnije i život :(. Ostala sam trudna, a kada sam mu to rekla, zaprijetio mi je da će da me ubije ako ikome kažem.

loading...
Nisam znala šta da radim, ćutala sam, a vrijeme je prolazilo. Kada su mama i tata saznali da sam trudna isto veče su me istjerali iz kuće, ODREKLI SU ME SE, bez da sam imala priliku da im objanim. Nedugo nakon toga sam rodila kćerku, a zbog svega sam morala napustiti i školu i sada preživljavam i snalazim se na razne načine da obezbijedim koru hljeba mojoj kćerkici i sebi. Mali nedužni anđeo ima pune dvije godine i prošle sedmice se razbolila, iznenada je dobila jako visoku temperaturu, skoro 39.



Odnijela sam je na hitnu, a nakon što su je doktori pregledali ustanovili su da se razbolila zbog loših higijenskih uslova u kojim živi, odnosno živimo. Obavijestili su socijalunu službu te su mi je oduzeli Ne znam šta da radim, koliko god mi je na neki način zbog nje život uništen, toliko je volim da ne mogu zamisliti dalje da živim ako mi je ne vrate. Jedini razlog mog života, jedino što imam, nemogu bez nje… a nemam nikoga da mi pomogne da je vratim UBIT ĆU SE

Ova devojka je izgbuila 10 kg u samo 15 dana, a pogledajte kako ovo piće top masne naslage (RECEPT)


Ukoliko želite lakše da smršate, a i da se osjećate zdravije onda morate esti zdravu hranu i imati fizičku aktivnost.
Pored toga mi vam nudimo jedan napitak koji će vam sigurno biti od pomoći u tom procesu. A unastavku pogledajte u čemu je riječ!
NIkada preskačie obroke, a pogotovo ne doručak koji je najbitniji obrok. Ukoliko preskačćete obrok onda samo dobijate kontra efekat, a još povećavate rizik od nastanka dijabetesa i ostalih bolesti.
Nikada ne smijete konzumirajte brzu hranu i nepirodne, gazirane sokove

-Uvijek morate polako jesti i dobro sažvačite hranu.
-Pijte puno vode.
Ukoliko se pridržavate ovih savjete, onda ćete postići sa bilo kojom dijetom ovakav rezultat!
A u nastavku pogledajte recept na video snimku!
Recept:
* 5-6 listića bosiljka
* 5-6 listića mente
loading...



* Iseckani đumbir
* Listići zelenog čaja
Prokuvajte dve čaše vode, dodajte đubmir, sklonite sa vatre posle dva minuta, potom dodajte listiće mente i bosiljka i na kraju listove zelenog čaja. Možete dodati
limunov sok. Procedite i pijte.

KAO DIJETE JE IMALA NESREĆU I NIKAD SE NIJE NAŠMINKALA! KAD JE ŠMINKER ZAVRŠIO POSAO, SUZE SU SAME KRENULE!


Kao dijete je imala nesreću i NIKAD se nije šminkala! Kad je šminker završio, suze su same krenule!  Anar Agakišjev ima već 18 godina iskustva u šminkanju slavnih ličnosti. Međutim, ovog puta, model je bila devojka koja se nikada u životu nije našminkala. Sa samo 11 godina, ona je doživela tešku nesreću zbog koje joj je lice izgubilo prvobitne konture. Pogledajte njenu emotivnu reakciju kada je videla svoje našminkano lice:

Koristi se za ljepši i ženstveniji izgled. Njome se mogu naglasiti pojedini dijelovi lica poput očiju, usana, a služi i prekrivanju onoga što se želi sakriti. Postoji u raznim bojama, najčešće su crvena, ljubičasta, crna i dr. Postoje protivnici šminkanja poput nekih udruga feministica, udruga za zaštitu životinja i dr. Postoje bojazni o štetnosti šminke, kada joj istekne rok trajanja ili kada istu šminku koristi više osoba. Ponekad se u šminci koriste opasne tvari, koje mogu izazvati kožne bolesti poput dermatitisa.

loading...

Prvi arheološki nalazi šminke nađeni su u starom Egiptu oko 3500 godina pr. Kr. Koristili su je pripadnici plemstva poput Nefertiti i Nefertari. Rimljani i Egipćani koristili su šminku i na bazi žive i olova, što je bilo opasno po zdravlje. Šminka se spominje i u Bibliji na više mjesta. Npr. u Drugoj knjizi o Kraljevima spominje se kako je fenička princeza Jezebel šminkala obrve. Oko 1800. godine, Viktorija, kraljica Ujedinjenog Kraljevstva šminku je smatrala vulgarnom i prikladnom jedino za glumce. Tada su se najviše šminkale prostitutke. Šminka se diskretno i rijetko upotrebljavala sve do 20. stoljeća. Izuzetak su bile glumice poput Sarah Bernhardt. Oko 1910. godine nastale su kozmetičke tvrtke koje su osnivali: Liliane Bettencourt (L’Oréal), Elizabeth Arden, Helena Rubinstein i Max Factor. Upotreba šminke, danas je široko raširena.

GODINAMA SMO POKUŠAVALI DA NAPRAVIMO BEBU, ALI NA ŽALOST…


Godinama smo pokušavali da napravimo bebu, ali na žalost svaki put bezuspješno. Na kraju smo otišli kod doktora na pregled, gdje je doktor meni lično saopštio da je moja supruga sterilna i da nema nikakvih šansi da ikada zatrudni. U braku smo tada bili 7 godina i znao sam da bi je to slomilo, te sam doktora zamolio da joj ništa ne govori i odlučim da joj kažem da je do mene, da sam ja sterilan.
loading...

Taj plač i tugu nikada neću zaboraviti. Nakon par mjeseci sam joj ponudio da usvojimo bebu, na šta mi je ona negativno odgovorila, govoreći kako ne želi tuđu djecu da odgaja. Samo 5 mjeseci kasnije sopštila mi je da se želi razvesti od mene i da želi da se ostvari kao majka sa nekim ko MOŽE da joj to omogući. Plakao sam u sebi, ali joj nisam ništa govorio. Danas 10-ak godina nakon toga, ja sam sretan otac troje djece, dok je ona ZBOG ONOGA ZBOG ČEGA JE MENE OSTAVILA VEĆ DVA

srijeda, 3. srpnja 2019.

PLAZMA TORTA SA BANANAMA POGLEDAJTE ZBOG ČEGA JE OVAJ RECEPT BIO NAJČITANIJI NA FACEBOOKU


Sastojci:
450 g mlevenog keksa
250 g mlevenih oraha
loading...
1,5 kg banana
4 žumanceta
  250 g šećera u prahu
250 g putera
100 g čokolade za kuvanje

 

 
3 dl slatke pavlake
3 dl soka od pomorandže
sok od jednog limuna

Priprema.
1. Mleveni keks preliti sokom od pomorandže i dobro izmešati.
2. Posebno umutiti puter, šećer u prahu i žumanca.
  3. Dodati natopljen keks, mlevene orahe i mešati dok se ne dobije kompaktna smesa.
4. Pripremljenu smesu podeliti na dva dela.





5. U kalup za tortu obložen folijom rasporediti polovinu fila od keksa.
6. Banane poprskati sokom od limuna i poslagati preko fila.
7. U drugi deo fila od keksa dodati otopljenu čokoladu i dobro izmešati. Zatim ga rasporediti preko banana i poravnati.
8. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati tortu.
loading...
9. Gotovu tortu staviti u frižider da se stegne, a potom je izvaditi iz kalupa.